Laptop Gaming Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK Review

In noua serie AN515-42, producatorul a trecut la utilizarea celui mai recent Ryzen din punct de vedere energetic al U. Incepand din acest an, definitia „procesorului cu energie eficienta” a incetat sa mai fie abuziva, deoarece ambii producatori, AMD si Intel le-au inzestrat cu patru nuclee complete, care in multe feluri, a contribuit la o crestere semnificativa a productivitatii. Acer Nitro 5 AN515-42 este oferit cu procesoare AMD Ryzen 5 2500U si AMD Ryzen 7 2700U. 

Design Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Design Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Cei care sunt familiarizati cu generatia anterioara a acestui laptop, vor vedea imediat ca nu s-au produs modificari semnificative de design. Totul este familiar, desi exista cateva inovatii. Capacul din aluminiu a fost inlocuit cu un material compozit, care este placut la atingere si nu lasa urme de amprente. Mai departe, daca deschizi capacul, care se poate face cu o singura mana, vei vedea modificarile care au aparut. In primul rand, acesta este materialul din care este fabricat panoul superior cu o acoperire oleofoba, care ar trebui, de asemenea, sa protejeze suprafata laptopului impotriva petelor.

Ecran Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Ecran Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

De asemenea, este oferit un ecran mat FullHD, construit cu tehnologia LCD LED. Măsurările au facut posibila obtinerea urmatoarelor date:

  • Luminanta maxima – mai mult de 280 cd/mp.
  • Raportul de contrast este in jur de 1100: 1.
  • Timpul de raspuns este de 22 ms.

Dintre vestile nu atat de bune se remarca gama de culori este de doar 53% sRGB, ceea ce nu este mult.  Ecranul in sine are o calitate destul de buna, iar pentru un laptop ieftin de jocuri poate fi considerat acceptabil. Rezolutia de lucru este 1920×1080 pixeli si acest lucru este bun, deoarece 4K va fi redundant pentru un laptop de 15 inch, iar acceleratorul video ar trebui sa fie complet diferit. Rata de reimprospatare este de 60 Hz. Matricea are finisaj Anti Glare si nu exista control tactil.

Vezi Oferta!

Tastatura si touchpad Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Tastatura si touchpad-ul sunt aproape aceleasi ca inainte. Cu exceptia cazului in care tasta Enter si-a schimbat forma. Exista un fundal luminos, un butonul de pornire/oprire al laptopului in coltul din dreapta sus al tastaturii, cu forma si dimensiunea corespunzatoare a butoanelor amplasate langa ea. Lumina de fundal este foarte uniforma si placuta, nu atrage atentia asupra ei in conditii slabe de iluminare sau fara lumina. Dupa cateva minute de inactivitate, lumina de fundal a tastaturii se stinge, economisind energia bateriei si fara a interfera, de exemplu, cu vizionarea de filme.

Conectivitate Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Conexiuni si cititor de carduri SD

Pentru conectarea dispozitivelor periferice, in partea stanga exista doi conectori USB 3.0 Type-C si Type-A, conectori de retea si HDMI, precum si un cititor de carduri. In dreapta sunt doua USB 2.0 si alimentarea. Acesta este kit-ul standard gasit pe multe modele de notebook-uri.

Racire Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Sistem de racire Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Se observa modificari ale sistemului de racire. Inca sunt utilizate cele doua ventilatoare, insa, acum sunt trei si sunt amplasate diferit. Daca mai devreme treceau prin ambele cipuri – CPU si GPU, acum doua ventilatoare mici racesc procesorul si un al treilea, mai mare – cipul video.

Performanta Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Productivitate si performanta Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Nitro 5 se bazeaza pe procesorul AMD Ryzen 7 2700U de pe nucleul Raven Ridge. Acest procesor are patru nuclee fizice care proceseaza opt fire si o memorie cache la nivelul trei de 4 MB. Frecventa de baza este de 2,2 GHz cu valori maxime de pana la 3,8 GHz. TDP-ul nominal al acestui procesor de 14 nm este foarte scazut si este de doar 15 wati.

Oferte Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK

Vezi Oferta!

Laptop Gaming Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK Review
Laptop Gaming Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK Review

Vrem sa stim parerea ta

Lasa un comentariu

Laptop Gaming
Logo